10 vragen bij het plafond stucen

Bij Uwstukadoors.nl krijgen wij veel vragen binnen met betrekking tot het stucen van een plafond. Wij hebben daarom de meest voorkomende vragen op een rijtje gezet met daarbij een uitleg.

Zit uw vraag er niet tussen? Wees dan niet verlegen en neem contact met ons op! Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0570-573664 of mail naar info@stukadoors.nl en we beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk!

9.3
350 beoordelingen

Ontvang een vrijblijvende prijsindicatie

 • Binnen 1 minuut aangevraagd!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

1. Waarom moet U een plafond stucen?

De voornaamste reden om te stucen is om het plafond mooi glad te maken. Dit maakt het behangen en schilderen veel makkelijker en het oogt veel mooier. Een stuclaag heeft ook als voordeel dat het brandvertragend is. Dit maakt stucwerk veiliger.

2. Wat moet U als eerste stucen, de muren of het plafond?

In tegenstelling tot verven maakt het bij stucen niet uit waar u mee begint. Het is dus aan u de keus waarmee u wilt beginnen. Het plafond stucen is het zwaarste en de lastigste klus, dus het kan prettiger werken als u die klus als eerste doet.

3. Hoe moet ik een plafond glad stucen?

Een plafond zelf stucen is een zware klus. U werkt namelijk boven uw hoofd en het is daarom lastig om een glad resultaat te krijgen. Toch zijn er enkele tips die het werk makkelijker maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het plafond vooraf goed schoon wordt gemaakt en daarna droog is voordat u begint met stucen.  

Hoe moet ik een plafond stucen

Maar voor een echte gladde afwerking van uw plafond is het verstandig om het stucwerk te laten doen door een professional. Bij Uwstukadoors.nl werken wij met ervaren professionals die te werk gaan met producten van topkwaliteit. Daarbij geven wij u de garantie dat het resultaat naar uw wens is.

4. Wat zijn de kosten om een plafond te stucen?

Om de exacte kosten van het stucwerk in kaart te brengen is het handig om een vrijblijvende prijsindicatie aan te vragen. Met de prijsindicatie ziet u precies wat de kosten zijn voor uw woning zonder ergens aan vast te zitten. 

5. Kan ik een houten plafond stucen?

Nee, op hout zelf kan niet gestuct worden. Het stucwerk hecht niet goed aan een houten ondergrond, waardoor er geen garantie is dat de afwerking mooi blijft. Wat wel mogelijk is, is om de houten ondergrond te voorzien van gipsplaten of stucplaten. 

6. Is het mogelijk om een betonnen plafond te stucen?

Het is zeker mogelijk om op een betonnen plafond te stucen. Daarbij is het verstandig om de betonnen plafond eerst met kalkspecie te bepleisteren, zodat de hechting tussen het stuc en beton beter wordt. 

Wat zijn de kosten om een plafond te stucen?

7. Kan ik een gipsplaat voor een plafond stucen?

Ja. Daarbij heeft u twee mogelijkheden. U kunt alleen de naden en schroefogen stucen of de gehele gipsplaat. Als u van plan bent om het plafond te verven is het verstandig om de gehele gipsplaat te stucen. Dit geeft het mooiste resultaat.

In zeldzame gevallen wordt het plafond ook behangen, dan is het verstandig om alleen de naden en schroefogen te stucen. 

8. Hoelang duurt het stucen van een plafond?

Dat stucen lang duurt weten we allemaal. Alleen de exacte tijd dat het stucen droogt, is per situatie weer anders. Want het gaat niet alleen om de voorbereiding en het stucen zelf. Nee, ook de droogtijd moet u erbij rekenen. Daarom kan het gehele proces rond de drie weken duren. 

9. Waarom moet u een plafond laten stucen?

Wanneer u het stucen uitbesteed aan een professional brengt dat veel voordelen met zich mee. Ten eerste werkt een stukadoor sneller, maakt die minder fouten en een stukadoor kan meerdere werkzaamheden uitvoeren. 

Daarbij zorgt een stukadoor voor een strakke afwerking die in lijn is met de rest van uw woning. Ook geeft het inhuren van een stukadoor u garantie voor een mooie afwerking, gebruikt hij de juiste gereedschappen en heeft die een oplossing voor elke situatie.

Hoe moet ik een plafond glad stucen?

10. Wat is het resultaat van een gestuct plafond?

Om vooraf het resultaat te zien van onze stukadoors in Deventer raden wij u aan om onze showroom te bezoeken. Onze deskundige werknemers staan voor u klaar om u passend advies te geven en u ziet in onze showroom hoe uw plafond eruit komt te zien. Plan een afspraak om onze showroom te bezoeken. Hier doet u inspiratie op om de juiste afwerking van uw plafond te kiezen.

Checklist & 7 tips - Uwstukadoors

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:

  Uw project in 4 stappen

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan voor uw project of klus. De indicatie zullen wij voor u toelichten.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bij ons heeft u één contactpersoon voor alle werkzaamheden die we voor
  u zullen verrichten.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  We werken met kwaliteit
  producten en onze vakmensen
  hebben jarenlange ervaring in de afbouw van woningen.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  Door onze kwalitatieve producten en deskundigheid heeft u jarenlang plezier van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Ontvang persoonlijk advies van Uwstukadoors.nl

  Wij kunnen meer!

  Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors