Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

Gaat u uw (nieuwbouw)woning laten stucen? Wij adviseren u om een professionele stukadoor in te schakelen voor het stucen van uw wanden. Ervaren stukadoors weten voor iedere situatie de juiste oplossingen, werken sneller en leveren beter/mooier werk. Wilt u toch zelf aan de slag gaan? Dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden! Net als dat u voordat u aan de slag gaat met het stucen de vloer moet afplakken en de muur moet voorstrijken, is het na het stucen zeer belangrijk de muren te laten drogen. Maar hoelang moet stucwerk drogen? Daar vertellen we u graag meer over! 

Waarom stucwerk laten drogen? 

Stucwerk bestaat voor een groot deel uit water. De hoeveelheid hangt af van het type stucwerk. Echter kan het zo zijn dat het stucwerk tot wel 60% uit water bestaat! Dit grote deel met vocht moet uit het pleisterwerk verdampen, nadat het is aangebracht. Daarom is het belangrijk om stucwerk goed te laten drogen. Bovendien voorkomt dit scheurtjes in de wanden. U gaat toch ook voor het beste resultaat? 

Hoelang moet stucwerk drogen en waar hangt dit vanaf? 

Over het algemeen wordt de volgende regel aangehouden: 1 dag drogen per millimeter stuc dat is aangebracht op de muren. Echter zijn er nog een aantal factoren die bepalen hoelang stucwerk moet drogen. 

De dikte van de stuc 

Zoals hierboven vermeld geldt over het algemeen de regel hoe dikker de stuc, hoe langer de droogtijd. Heeft u een stuclaag van 20 centimeter dik? Dan duurt het drogen ongeveer 20 dagen. 

Samenstelling (hoeveelheid water)

Hoe meer water er in de samenstelling van het stucwerk is opgenomen, hoe langer u het stucwerk moet laten drogen. Het duurt dan namelijk langer voordat het vocht volledig uit de muren is verdampt. 

Temperatuur van de omgeving

Wij adviseren om het stucwerk op een natuurlijke wijze te laten drogen! Dat betekent dat wanneer u de omgevingstemperatuur verhoogd, door bijvoorbeeld kachels en bouwdrogers op de muren te zetten, er juist scheurtjes kunnen ontstaan. Een temperatuur van rond de 20 graden Celsius is dan ook het beste. 

Luchtvochtigheid

De lucht kan bestaan uit warme of koude lucht. Warme lucht kan meer vocht bevatten en is daarom gunstiger voor de droogtijd. Echter is het wel van groot belang dat er voldoende geventileerd wordt! 

Ventilatie

Voor het optimale resultaat moet er constant ventilatie plaatsvinden. Hierdoor kan de lucht voldoende vocht opnemen. 

Meer weten over het drogen van stucwerk of uw stucwerk uitbesteden? Neem contact op! 

Wilt u meer informatie over het laten drogen van uw stucwerk? Of kiest u er toch liever voor om uw stucwerk uit te besteden aan onze specialisten? Neem dan contact met ons op! U kunt ook direct een vrijblijvende prijsindicatie aanvragen. 

Gepubliceerd op 11-03-2021

Waarom bij Uwstukadoors.nl?

Eén aanspreekpunt

Wij zijn in staat uw complete woning af te werken, u heeft dus één aanspreekpunt en één duidelijke planning.

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de topproducten van Sigma Coatings en ProGold.

Duurzaamheid

Voorkom dat uw stukwerk na enkele jaren haar uitstraling verliest.

Onze diensten

Uwnieuwbouwwoning.nl is gespecialiseerd in de complete afwerking van nieuwbouwwoningen. Door diverse werkzaamheden, zoals het leggen van een PVC vloer, behangen en sauzen van wanden en stukadoren van de plafonds, door één partij te laten uitvoeren voorkomt u een hoop stress.

Met het vakkundige team van Uwglasvezelbehanger.nl staat elke opdracht garant voor 100% kwaliteit. Om de beste kwaliteit te kunnen leveren voor de afwerking van uw wanden werkt Uwglasvezelbehanger.nl samen met Sigma Coatings en ProGold.

Heeft u interesse in een PVC- of gietvloer? Dan is Vivafloors de beste keuze. Met de vloeren van dit merk is uwvloerafwerking.nl in staat om kwalitatief hoogwaardige, natuurechte vloeren te leveren.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Beoordeling door klanten: 9.1/10 - 51 beoordelingen