Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

Zowel stucadoor als stukadoor wordt gebruikt als zoekterm wanneer men op zoek is naar een vakman die in staat is om wanden en/of plafonds te stucen. Maar hoe zit het nou eigenlijk met de schrijfwijze van dit beroep? En waarom worden hier zoveel fouten in gemaakt?

Correcte schrijfwijze

Over de correcte schrijfwijze kunnen we heel duidelijk zijn. Dit is namelijk stukadoor. Met een k dus. De reden dat stukadoor ook vaak wordt geschreven als stucadoor, heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met het product dat een stukadoor gebruikt en het eindproduct dat hij aflevert. Een stukadoor werkt namelijk met stuc en het eindproduct noemen we stucwerk. Zoals u ziet worden beiden met een c geschreven.

Stucen, stuken of stukadoren

Als het allemaal nog niet ingewikkeld genoeg was, hebben we hier nog een leuk feitje. Want wat is dan eigenlijk de schrijfwijze van hetgeen waarmee een stukadoor bezig is wanneer hij zijn beroep uitoefent? Het is correct om te zeggen dat een stukadoor bezig is met stucen, stuken of stukadoren. Kortom, voor het werkwoord wordt men binnen de Nederlandse taal helemaal vrijgelaten om te kiezen welke schrijfwijze men hanteert.

Bovenstaande in acht nemend is het dus niet zo gek dat men denkt dat stucadoor, met een c, een goede schrijfwijze is. Gelukkig weet u vanaf nu hoe het écht zit!

Gepubliceerd op 19-04-2019

Waarom bij Uwstukadoors.nl?

Eén aanspreekpunt

Wij zijn in staat uw complete woning af te werken, u heeft dus één aanspreekpunt en één duidelijke planning.

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de topproducten van Sigma Coatings en ProGold.

Duurzaamheid

Voorkom dat uw stukwerk na enkele jaren haar uitstraling verliest.

Onze diensten

Uwnieuwbouwwoning.nl is gespecialiseerd in de complete afwerking van nieuwbouwwoningen. Door diverse werkzaamheden, zoals het leggen van een PVC vloer, behangen en sauzen van wanden en stukadoren van de plafonds, door één partij te laten uitvoeren voorkomt u een hoop stress.

Met het vakkundige team van Uwglasvezelbehanger.nl staat elke opdracht garant voor 100% kwaliteit. Om de beste kwaliteit te kunnen leveren voor de afwerking van uw wanden werkt Uwglasvezelbehanger.nl samen met Sigma Coatings en ProGold.

Heeft u interesse in een PVC- of gietvloer? Dan is Vivafloors de beste keuze. Met de vloeren van dit merk is uwvloerafwerking.nl in staat om kwalitatief hoogwaardige, natuurechte vloeren te leveren.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Beoordeling door klanten: 9.1/10 - 51 beoordelingen