Tips stucen

Als u van plan bent om uw woning te (laten) stucen, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden. Aangezien u natuurlijk een zo glad mogelijk gestucte wand wilt, zullen we u een aantal tips geven. 

9.3
409 beoordelingen

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut aangevraagd!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

U heeft vast wel eens gehoord van de uitdrukking “Een goede voorbereiding is het halve werk”. Dit geldt ook voor stucwerk. Maar wat valt er dan voor te bereiden aan stucwerk? Allereerst dient de hele ruimte leeggeruimd of afgedekt te worden. Daarnaast moeten radiatoren en stopcontacten ook van de muur. 

Vervolgens is het van belang dat u uw muren grondig controleert op eventuele beschadigingen en resten van eerdere wandafwerkingen zoals behang. Voordat de muur gestuct kan worden, zullen beschadigingen gerepareerd moeten worden en moet de muur volledig behangvrij zijn. Vervolgens moet uw muur stof- en vetvrij zijn zodat het stucwerk goed zal hechten aan de ondergrond. Hierna kunt u een primer aanbrengen zodat het stucwerk nog beter zal hechten. Tot slot is het tijd voor het échte werk: het aanbrengen van het stucwerk. 

Stucwerk aanbrengen

Natuurlijk is het mogelijk om het stucwerk zelf aan te brengen. Nadat u bovenstaande stappen heeft uitgevoerd kunt u aan de slag met het stucen van uw wanden. Wij zouden u echter niet willen aanraden om zelf uw muren te stucen. Stucwerk wordt vaak onderschat, wat ervoor zorgt dat men hier zelf mee aan de slag gaat en de muren minder mooi worden afgewerkt dan men had gehoopt. Dit komt omdat men in deze gevallen weinig tot geen ervaring heeft of niet de juiste materialen gebruikt. Wanneer u ervoor kiest om het stucwerk uit te besteden aan een professional bent u verzekerd van een top resultaat.

Onze vakmannen helpen u graag bij het afwerken van uw wanden. Gezien hun jarenlange ervaring in het stukadoorsvak zijn zij in staat om uw wanden egaal en sausklaar af te werken aan de hand van uw wensen. Klik hier voor een prijsindicatie. 

Heeft u nog vragen over stucwerk? Of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wilt u het werk van onze stukadoors in Deventer in het echt bekijken? Maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom!

Checklist & 7 tips - Uwstukadoors

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Uw project in 4 stappen

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan voor uw project of klus. De indicatie zullen wij voor u toelichten.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bij ons heeft u één contactpersoon voor alle werkzaamheden die we voor
  u zullen verrichten.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  We werken met kwaliteit
  producten en onze vakmensen
  hebben jarenlange ervaring in de afbouw van woningen.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  Door onze kwalitatieve producten en deskundigheid heeft u jarenlang plezier van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Ontvang persoonlijk advies van Uwstukadoors.nl

  Wij kunnen meer!

  Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors