Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

Als u van plan bent om uw woning te (laten) stucen, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden. Aangezien u natuurlijk een zo glad mogelijk gestucte wand wilt, zullen we u een aantal tips geven. 

U heeft vast wel eens gehoord van de uitdrukking “Een goede voorbereiding is het halve werk”. Dit geldt ook voor stucwerk. Maar wat valt er dan voor te bereiden aan stucwerk? Allereerst dient de hele ruimte leeggeruimd of afgedekt te worden. Daarnaast moeten radiatoren en stopcontacten ook van de muur. 

Vervolgens is het van belang dat u uw muren grondig controleert op eventuele beschadigingen en resten van eerdere wandafwerkingen zoals behang. Voordat de muur gestuct kan worden, zullen beschadigingen gerepareerd moeten worden en moet de muur volledig behangvrij zijn. Vervolgens moet uw muur stof- en vetvrij zijn zodat het stucwerk goed zal hechten aan de ondergrond. Hierna kunt u een primer aanbrengen zodat het stucwerk nog beter zal hechten. Tot slot is het tijd voor het échte werk: het aanbrengen van het stucwerk. 

Stucwerk aanbrengen

Natuurlijk is het mogelijk om het stucwerk zelf aan te brengen. Nadat u bovenstaande stappen heeft uitgevoerd kunt u aan de slag met het stucen van uw wanden. Wij zouden u echter niet willen aanraden om zelf uw muren te stucen. Stucwerk wordt vaak onderschat, wat ervoor zorgt dat men hier zelf mee aan de slag gaat en de muren minder mooi worden afgewerkt dan men had gehoopt. Dit komt omdat men in deze gevallen weinig tot geen ervaring heeft of niet de juiste materialen gebruikt. Wanneer u ervoor kiest om het stucwerk uit te besteden aan een professional bent u verzekerd van een top resultaat.

Onze vakmannen helpen u graag bij het afwerken van uw wanden. Gezien hun jarenlange ervaring in het stukadoorsvak zijn zij in staat om uw wanden egaal en sausklaar af te werken aan de hand van uw wensen. Klik hier voor een prijsindicatie. 

Heeft u nog vragen over stucwerk? Of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Gepubliceerd op 27-08-2019

Waarom bij Uwstukadoors.nl?

Eén aanspreekpunt

Wij zijn in staat uw complete woning af te werken, u heeft dus één aanspreekpunt en één duidelijke planning.

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de topproducten van Sigma Coatings en ProGold.

Duurzaamheid

Voorkom dat uw stukwerk na enkele jaren haar uitstraling verliest.

Onze diensten

Uwnieuwbouwwoning.nl is gespecialiseerd in de complete afwerking van nieuwbouwwoningen. Door diverse werkzaamheden, zoals het leggen van een PVC vloer, behangen en sauzen van wanden en stukadoren van de plafonds, door één partij te laten uitvoeren voorkomt u een hoop stress.

Met het vakkundige team van Uwglasvezelbehanger.nl staat elke opdracht garant voor 100% kwaliteit. Om de beste kwaliteit te kunnen leveren voor de afwerking van uw wanden werkt Uwglasvezelbehanger.nl samen met Sigma Coatings en ProGold.

Heeft u interesse in een PVC- of gietvloer? Dan is Vivafloors de beste keuze. Met de vloeren van dit merk is uwvloerafwerking.nl in staat om kwalitatief hoogwaardige, natuurechte vloeren te leveren.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Beoordeling door klanten: 9.1/10 - 51 beoordelingen