Wat is de beste wandafwerking voor woningrenovatie?

De wandafwerking is bij woningrenovatie een belangrijk element waar niet lichtzinnig over gedacht mag worden. Maar wat is nou de beste keuze; stucwerk of glasvlies? Laten we eerst stilstaan bij wat beide vormen te bieden hebben en daarna uitleg geven waarom de één beter geschikt is dan de ander voor de wandafwerking bij woningrenovatie.

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut aangevraagd!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Waar moet u op letten bij wandafwerking bij woningrenovatie?

Een woning renoveren is voor velen een grote klus, maar bij Uwstukadoors.nl is dit dagelijkse kost. In de markt zijn er vele maten en soorten wandafwerkingen. Wij hebben echter de twee meest voorkomende vormen al aangegeven, namelijk stucwerk en glasvlies. Hieronder leggen we u graag uit wat de twee verschillende vormen wandafwerkingen zijn.  

Stucwerk

Stucwerk is een methode waarmee muren voorbereid of gedecoreerd kunnen worden. Het stucwerk kan gebruikt worden om muren decoratief af te werken of om muren voor te bereiden voor verdere afwerking. De meest voorkomende vormen stucwerk zijn spackspuitwerk, behangklaar stucen, sausklaar stucen en sierpleister. Al deze vormen stucwerk hebben verschillende voor-en nadelen. Laat u dan ook door onze specialisten adviseren over welk type stucwerk het best geschikt is voor uw woning. Dit kan namelijk ook verschillen per ruimte. Soms wordt u ook geleid vanuit financiële overwegingen. Daarin kunnen wij van Uwstukadoors.nl u ook heel goed adviseren. 

Glasvlies 

Voor de nieuwbouwwoningen wordt vaak gekozen voor wandafwerking met glasvlies. Het grote voordeel van glasvlies is dat het scheurvorming in het stucwerk voorkomt. Daarmee is het minder kwetsbaar voor beschadigingen. Glasvlies realiseert een sterke beschermlaag op de muur en is naadloos aan te brengen. Daarnaast zijn er nog andere voordelen van glasvlies, namelijk dat het behang ‘geen last kent van krimp, blazen en geen weektijd nodig heeft’ en ‘dat er geen behangtafel nodig is voor het behangen’. Daarnaast is het behang, mits goed aangebracht, nadien weer eenvoudig te verwijderen. 

De conclusie: stucwerk of glasvlies voor renovatie woningen?

Voor renovatie woningen is stucwerk beter geschikt dan glasvlies. De reden is heel eenvoudig; de werking van de muren is minder, waardoor de kans op scheuren in het stucwerk minder groot is. Dit in tegenstelling tot nieuwbouwwoningen waarbij de muren veel werken en daarmee de kans op scheuren groter is. Omdat er bij renovatie woningen al wel geleefd is, en de muren daardoor minder strak zijn, is behang vaak niet toereikend genoeg om de muren strak te krijgen. Wel kan er natuurlijk gestuct worden en daarna behangen worden.

Waarom je de wandafwerking door een professioneel bedrijf moet laten uitvoeren

Een muur egaliseren zonder stucwerk is praktisch niet mogelijk. Elk professioneel bedrijf zou dit beamen. Plafonds en muren afwerken is een klus die goed moet gebeuren, omdat u hier jaren tegenaan moet kijken. Daarom raden we u aan om voor een professioneel stucwerk bedrijf te kiezen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten? Vraag een prijsindicatie op, bezoek onze showroom of stel een vraag via het venster onderaan de pagina. Wilt u het werk van onze stukadoors in Deventer in het echt bekijken? Maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom!

Checklist & 7 tips - Uwstukadoors

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Uw project in 4 stappen

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan voor uw project of klus. De indicatie zullen wij voor u toelichten.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bij ons heeft u één contactpersoon voor alle werkzaamheden die we voor
  u zullen verrichten.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  We werken met kwaliteit
  producten en onze vakmensen
  hebben jarenlange ervaring in de afbouw van woningen.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  Door onze kwalitatieve producten en deskundigheid heeft u jarenlang plezier van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Ontvang persoonlijk advies van Uwstukadoors.nl

  Wij kunnen meer!

  Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors