Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

De wandafwerking is bij woningrenovatie een belangrijk element waar niet lichtzinnig over gedacht mag worden. Maar wat is nou de beste keuze; stucwerk of glasvlies? Laten we eerst stilstaan bij wat beide vormen te bieden hebben en daarna uitleg geven waarom de één beter geschikt is dan de ander voor de wandafwerking bij woningrenovatie.

Waar moet u op letten bij wandafwerking bij woningrenovatie?

Een woning renoveren is voor velen een grote klus, maar bij Uwstukadoors.nl is dit dagelijkse kost. In de markt zijn er vele maten en soorten wandafwerkingen. Wij hebben echter de twee meest voorkomende vormen al aangegeven, namelijk stucwerk en glasvlies. Hieronder leggen we u graag uit wat de twee verschillende vormen wandafwerkingen zijn.  

Stucwerk

Stucwerk is een methode waarmee muren voorbereid of gedecoreerd kunnen worden. Het stucwerk kan gebruikt worden om muren decoratief af te werken of om muren voor te bereiden voor verdere afwerking. De meest voorkomende vormen stucwerk zijn spackspuitwerk, behangklaar stucen, sausklaar stucen en sierpleister. Al deze vormen stucwerk hebben verschillende voor-en nadelen. Laat u dan ook door onze specialisten adviseren over welk type stucwerk het best geschikt is voor uw woning. Dit kan namelijk ook verschillen per ruimte. Soms wordt u ook geleid vanuit financiële overwegingen. Daarin kunnen wij van Uwstukadoors.nl u ook heel goed adviseren. 

Glasvlies 

Voor de nieuwbouwwoningen wordt vaak gekozen voor wandafwerking met glasvlies. Het grote voordeel van glasvlies is dat het scheurvorming in het stucwerk voorkomt. Daarmee is het minder kwetsbaar voor beschadigingen. Glasvlies realiseert een sterke beschermlaag op de muur en is naadloos aan te brengen. Daarnaast zijn er nog andere voordelen van glasvlies, namelijk dat het behang ‘geen last kent van krimp, blazen en geen weektijd nodig heeft’ en ‘dat er geen behangtafel nodig is voor het behangen’. Daarnaast is het behang, mits goed aangebracht, nadien weer eenvoudig te verwijderen. 

De conclusie: stucwerk of glasvlies voor renovatie woningen?

Voor renovatie woningen is stucwerk beter geschikt dan glasvlies. De reden is heel eenvoudig; de werking van de muren is minder, waardoor de kans op scheuren in het stucwerk minder groot is. Dit in tegenstelling tot nieuwbouwwoningen waarbij de muren veel werken en daarmee de kans op scheuren groter is. Omdat er bij renovatie woningen al wel geleefd is, en de muren daardoor minder strak zijn, is behang vaak niet toereikend genoeg om de muren strak te krijgen. Wel kan er natuurlijk gestuct worden en daarna behangen worden.

Waarom je de wandafwerking door een professioneel bedrijf moet laten uitvoeren

Een muur egaliseren zonder stucwerk is praktisch niet mogelijk. Elk professioneel bedrijf zou dit beamen. Plafonds en muren afwerken is een klus die goed moet gebeuren, omdat u hier jaren tegenaan moet kijken. Daarom raden we u aan om voor een professioneel stucwerk bedrijf te kiezen.

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten? Vraag een prijsindicatie op, bezoek onze showroom of stel een vraag via het venster onderaan de pagina.

Gepubliceerd op 15-04-2021

Waarom bij Uwstukadoors.nl?

Eén aanspreekpunt

Wij zijn in staat uw complete woning af te werken, u heeft dus één aanspreekpunt en één duidelijke planning.

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de topproducten van Sigma Coatings en ProGold.

Duurzaamheid

Voorkom dat uw stukwerk na enkele jaren haar uitstraling verliest.

Onze diensten

Uwnieuwbouwwoning.nl is gespecialiseerd in de complete afwerking van nieuwbouwwoningen. Door diverse werkzaamheden, zoals het leggen van een PVC vloer, behangen en sauzen van wanden en stukadoren van de plafonds, door één partij te laten uitvoeren voorkomt u een hoop stress.

Met het vakkundige team van Uwglasvezelbehanger.nl staat elke opdracht garant voor 100% kwaliteit. Om de beste kwaliteit te kunnen leveren voor de afwerking van uw wanden werkt Uwglasvezelbehanger.nl samen met Sigma Coatings en ProGold.

Heeft u interesse in een PVC- of gietvloer? Dan is Vivafloors de beste keuze. Met de vloeren van dit merk is uwvloerafwerking.nl in staat om kwalitatief hoogwaardige, natuurechte vloeren te leveren.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Beoordeling door klanten: 9.1/10 - 51 beoordelingen