Sauzen

Nieuwbouwwoningen worden over het algemeen opgebracht met witte wanden. Natuurlijk wilt u uw eigen smaak geven aan uw eigen woning. Dat maakt het sauzen van de wanden de beste optie! Zo kiest u zelf welke kleur er in uw woning komt om zo de sfeer aan te geven in uw woning.

Zorg er wel voor dat als u uw woning gesausd wil hebben dat u dit klusje uitbesteed aan vaklui. De vaklui van Uwstukadoors.nl weten oneffenheden te voorkomen en weten met wat voor soort ondergrond zij te maken hebben. Bovendien werken vaklui sneller en zorgen ze voor minder verspilling.

Wilt u gelijk weten wat de prijs van een professional inhuren is? Vraag dan een prijsindicatie aan.

Direct advies ontvangen

Wij helpen u graag verder.
Prijsindicatie
 • Prijsindicatie direct in de mail
 • Advies volledig op maat
 • Telefonisch of digitaal advies
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Hoe wordt het sauzen toegepast?

Ten eerste is het bij sauzen essentieel dat de ondergrond ‘’sausklaar’’ is. Dat betekent dat de oppervlakte waarop u wilt sauzen vooraf glad en egaal moet zijn. Wanneer dit niet het geval is, is het oppervlakte vooraf stucen de beste oplossing. Sauzen wordt vaak toegepast bij muren, plafonds, gipsplaten en zelfs behang is te sauzen. 

In de meeste gevallen is sauzen bij de prijsindicatie inbegrepen. Dit is dan met een RAL wit, RAL 9003, RAL 9016 of RAL 9010. Voor andere kleuren kan een toeslag worden berekend.

Over het algemeen worden muren gesausd, mits de muur sausklaar is gemaakt. Vervolgens worden er mooie structuren aangebracht met het sauzen, zodat de woning de sfeer krijgt die u voor ogen heeft.

Om de woning helemaal af te maken, is het ook verstandig om het plafond te laten sauzen. Zo gaat uw woning ruimer ogen. Net als bij muren, kan een plafond alleen gesausd worden als het plafond ‘’sausklaar’’ is. 

Let er wel op dat dit een klusje is voor iemand die ervaren is. Vaak wordt er teveel verf op de roller gedaan met als resultaat dat er verf klonten ontstaan op uw plafond. Of u kan strepen creëren als u niet een constant tempo heeft.

Daarbij werkt u constant boven uw hoofd. Dit maakt dat het werk erg vermoeiend en zwaar is. Huur daarom een professional in. Bekijk de prijsindicatie om te kijken hoeveel dat u gaat kosten.

Eén van de meest voorkomende platen die in het huis worden afgewerkt zijn de zolderplaten. Daarom is het zeer gebruikelijk dat deze platen worden gesausd. Vaak zijn ze bij de oplevering groen of bruin. Door deze platen te sauzen wordt de ruimte niet alleen mooier, het laat het ook ruimer ogen.

Misschien klinkt het raar, maar het is zeker mogelijk om uw behang te sauzen. Dit is ideaal als u beu bent van uw huidige behang en op zoek bent naar een snel en makkelijk alternatief. Maar laat vooraf wel het behang checken door een specialist om na te gaan dat uw behang een goede ondergrond is om te sauzen.

Het is een erg intensieve klus als u uw gehele huis wilt sauzen. Schakel daarom de vaklui van Uwstukadoors.nl in. Dit scheelt u veel werk en u bent ervan gegarandeerd dat u het resultaat krijgt dat u voor ogen had.

Bij Uwstukadoors.nl sauzen wij enkel de binnenkant van uw woning. Wilt u ook de buitenkant van uw woning afwerken? Dan kunnen wij dat voor u regelen via onze partners.

Tips sauzen

Gaat u liever zelf aan de slag met sauzen? Dan hebben wij enkele tips voor u! 

Muren ontvetten voor sauzen

Voordat u uw muren gaat sauzen raden wij aan deze voorzichtig te ontvetten. Ga bijvoorbeeld gipsplaten alleen ontvetten met een zachte borstel. Dit zorgt voor een mooier eindresultaat. 

Sausklaar stucwerk voorstrijken

Zijn er oneffenheden in de oppervlakte die u wilt sauzen? Dan moet u eerst de oneffenheden wegwerken met stucwerk. Zo maakt u uw oppervlakte sausklaar en kunt u aan de slag gaan voor een mooi resultaat.

Plafond sauzen zonder strepen

Strepen op het plafond ontstaan als er niet in een constant tempo gesausd wordt. Let daarom heel goed op uw tempo als u aan het sauzen bent. 

Wilt u er zeker van zijn dat uw huis een mooi resultaat krijgt? Huur dan de vaklui van Uwstukadoors.nl in. Vraag de prijsindicatie aan om te zien hoeveel dat u gaat kosten.

Wat zijn de kosten van sauzen?

Bij het sauzen maakt u eerst kosten voor de materialen die u aanschaft. Zo investeert u in een roller en bak, schilderstape, kwasten, roerstokje en de verf zelf. Vervolgens moet u voor uzelf de keuze maken of u het sauzen gaat uitbesteden of zelf gaat doen. 

Zit u er over na te denken om het uit te besteden? Dan wilt u vooraf natuurlijk een indicatie van uw investering. Vraag hieronder binnen 1 minuut geheel vrijblijvend een prijsindicatie op maat aan. Dan krijgt u de prijsindicatie via de mail toegestuurd. 

Het voordeel van deze indicatie is dat we rekening houden met meerdere aspecten van uw woning. Zo geven we u een concretere indicatie van de kosten. 

Muren sauzen prijs

De prijs van muren sauzen wordt bepaald aan de hand van het aantal vierkante dat u wilt laten sauzen. Alleen wordt er eerst gekeken of uw muur egaal genoeg is om te sauzen en dan wordt er een berekening gemaakt per vierkante meter. De prijs kunt u aanvragen bij de prijsindicatie

Plafonds sauzen kosten

De kosten van plafonds sauzen worden bepaald aan de hand van het aantal vierkante meter dat u wilt laten sauzen. Daarnaast moet er ook naar het plafond gekeken worden of er vooraf gestuct moet worden. Want een plafond moet wel egaal zijn voordat er gesausd kan worden. 

Besteed het sauswerk uit aan Uwstukadoors.nl

Wilt u gegarandeerd een mooi resultaat voor uw woning? Schakel dan Uwstukadoors.nl in. Met onze kennis, ervaring en gebruik van het beste materiaal is geen enkele saus klus ons te gek! 

Checklist & 7 tips - Uwstukadoors

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen?

Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Bezoek onze showroom!

  Bent u er nog niet helemaal uit wat u op uw wanden of plafond wilt laten aanbrengen? Of wilt u ons werk eerst zelf zien? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan de showroom van ons stukadoorsbedrijf in Deventer via ons contactformulier. Onze experts laten u graag voorbeelden zien, geven u advies op maat en u kunt al uw vragen stellen.

  Showroom afspraak

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Ontvang persoonlijk advies van Uwstukadoors.nl

  Wij kunnen meer!

  Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors