Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

Heeft u net een nieuwbouwwoning of appartement gekocht? Dan is het belangrijk om na te denken over de afwerking van de woning. Na oplevering zijn de ruimtes namelijk nog kaal. Stucwerk op uw wanden zorgt voor een mooie, moderne uitstraling van uw woning, maar is het mogelijk om nieuwbouw te laten stucen

Wel of niet uw nieuwbouwwoning laten stucen?

Veel mensen denken nog steeds dat stucwerk geen optie is wanneer een woning net wordt opgeleverd, omdat zij ervan uitgaan dat er scheuren zullen optreden in het nieuwe stucwerk. Wij zetten de voor- en nadelen van het stucen van uw nieuwbouwwoning voor u op een rijtje, zodat u een weloverwogen keuze kan maken. 

Belangrijk om te weten bij het stucen van nieuwbouw

  • Een nieuwbouwwoning werkt nog vijf jaar.

Een woning moet de eerste vijf jaar nog uitwerken. Dit betekent dat de fundering van het huis nog gevonden moet worden en dat de muren minimaal bewegen voordat ze definitief geaard zijn. Dit kan zorgen voor scheurtjes in de muren en plafonds. 

  • Hoog vochtgehalte. 

Ook komt er tijdens de bouw vrijwel altijd regenwater in de woning, doordat er nog geen ramen of deuren zijn geplaatst. Het beton wordt hierdoor volgezogen met water en dat heeft tijd nodig om te drogen. 

Wanneer de temperatuur in het huis te snel oploopt, kan er teveel spanning op de betonplaten en wanden komen. Dit kan zorgen voor scheurtjes. Het is daarom belangrijk dat u met 1 graden per 2 dagen uw cv installatie opstookt wanneer u net een nieuwbouwhuis heeft gekocht. 

  • Nieuwbouwwoningen worden vaak behangklaar opgeleverd. 

Ten slotte worden de wanden van een nieuwbouwwoning vaak behangklaar opgeleverd en de plafonds worden gespoten met spackspuitwerk. U kunt er dan dus voor kiezen om geen risico’s te nemen en uw wanden te behangen.

Renovliesbehang op glasvezel basis is dan een goede optie. Dit kan namelijk vrijwel naadloos worden aangebracht, scheurt bijna nooit en is over te sausen. Renovliesbehang zorgt voor een afwerking die vergelijkbaar is met het stucen van wanden, maar het eindresultaat zal nooit zo strak worden als met stucwerk. Er kunnen plooien in de hoeken ontstaan en scheuren zijn niet te herstellen. Wanneer u voor het strakste resultaat wilt gaan, kunt u dus het best kiezen voor stucwerk. 

Voordelen nieuwbouwwoning stucen 

  • Flexibele materialen en betere technieken.

Tegenwoordig is het bouwmateriaal flexibeler, waardoor een nieuwbouwhuis minimaal nog minimaal beweegt. Ook zijn de stucmaterialen een stuk elastischer.  De kans op scheurtjes is hierdoor enorm afgenomen.

  • Het staat niet vast dat er scheurtjes in het stucwerk ontstaan.

Al is de kans op scheurtjes aanwezig, het staat niet vast dat uw stucwerk wordt beschadigd door de werking van het huis. Op het moment dat er toch scheurtjes ontstaan, kunnen deze altijd worden hersteld.

Wij raden hierbij wel aan om te kiezen voor glad stucwerk. Glad pleisterwerk is namelijk gemakkelijker te corrigeren dan stucwerk met een structuur. Het is de enige afwerking die altijd onzichtbaar kan worden hersteld indien er toch een scheur of beschadiging optreedt.

  • Relatief goedkoop.

Wanneer u de wanden van uw nieuwbouwwoning wilt laten stucen, dan zijn de kosten over het algemeen te overzien. Dit komt doordat de muren vaak van beton zijn en relatief vlak worden geplaatst. Hierdoor kan een dunner laagje stucwerk worden aangebracht dan bij oudere huizen.

  • Slimme investering.

Glad stucwerk is bovendien een goede investering voor uw huis. Het zorgt voor een moderne en frisse uitstraling en de ruimtes lijken optisch groter.

Onze klantervaringen 

Wij zijn in staat uw gehele woning af te werken, waardoor u één aanspreekpunt heeft en een duidelijke planning. Door onze jarenlange ervaring en het gebruik van topproducten, kunnen wij het beste resultaat voor uw nieuwbouwwoning garanderen. 

Onze klanten geven ons dan ook een 9.5, en daar zijn we trots op! Lees hier al onze klantervaringen

Kosten voor het stucen van nieuwbouw

De kosten voor het aanbrengen van stucwerk zijn afhankelijk van verschillende zaken. Denk bijvoorbeeld aan het soort stucwerk dat wordt aangebracht, behangklaar stucwerk of sausklaar stucwerk, het totale oppervlakte en de huidige staat van de ondergrond. 

Bent u benieuwd naar de kosten voor het stucen van uw wanden? Vraag hier vrijblijvend een prijsindicatie aan en ontvang deze binnen enkele minuten in uw mailbox.

Waarom bij Uwstukadoors.nl?

Eén aanspreekpunt

Wij zijn in staat uw complete woning af te werken, u heeft dus één aanspreekpunt en één duidelijke planning.

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de topproducten van Sigma Coatings en ProGold.

Duurzaamheid

Voorkom dat uw stukwerk na enkele jaren haar uitstraling verliest.

Onze diensten

Uwnieuwbouwwoning.nl is gespecialiseerd in de complete afwerking van nieuwbouwwoningen. Door diverse werkzaamheden, zoals het leggen van een PVC vloer, behangen en sauzen van wanden en stukadoren van de plafonds, door één partij te laten uitvoeren voorkomt u een hoop stress.

Met het vakkundige team van Uwglasvezelbehanger.nl staat elke opdracht garant voor 100% kwaliteit. Om de beste kwaliteit te kunnen leveren voor de afwerking van uw wanden werkt Uwglasvezelbehanger.nl samen met Sigma Coatings en ProGold.

Heeft u interesse in een PVC- of gietvloer? Dan is Vivafloors de beste keuze. Met de vloeren van dit merk is uwvloerafwerking.nl in staat om kwalitatief hoogwaardige, natuurechte vloeren te leveren.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Beoordeling door klanten: 9.1/10 - 51 beoordelingen