Stucen nieuwbouw

Heeft u net een nieuwbouwwoning of appartement gekocht? Dan is het belangrijk om na te denken over de afwerking van de woning. Na oplevering zijn de ruimtes namelijk nog kaal. Stucwerk op uw wanden zorgt voor een mooie, moderne uitstraling van uw woning, maar is het mogelijk om nieuwbouw te laten stucen

Direct advies ontvangen

Wij helpen u graag verder.
Prijsindicatie
 • Prijsindicatie direct in de mail
 • Advies volledig op maat
 • Telefonisch of digitaal advies
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Wel of niet uw nieuwbouwwoning laten stucen?

Veel mensen denken nog steeds dat stucwerk geen optie is wanneer een woning net wordt opgeleverd, omdat zij ervan uitgaan dat er scheuren zullen optreden in het nieuwe stucwerk. Wij zetten de voor- en nadelen van het stucen van uw nieuwbouwwoning voor u op een rijtje, zodat u een weloverwogen keuze kan maken. 

Belangrijk om te weten bij het stucen van nieuwbouw

Een woning moet de eerste vijf jaar nog uitwerken. Dit betekent dat de fundering van het huis nog gevonden moet worden en dat de muren minimaal bewegen voordat ze definitief geaard zijn. Dit kan zorgen voor scheurtjes in de muren en plafonds. 

Ook komt er tijdens de bouw vrijwel altijd regenwater in de woning, doordat er nog geen ramen of deuren zijn geplaatst. Het beton wordt hierdoor volgezogen met water en dat heeft tijd nodig om te drogen. 

Wanneer de temperatuur in het huis te snel oploopt, kan er teveel spanning op de betonplaten en wanden komen. Dit kan zorgen voor scheurtjes. Het is daarom belangrijk dat u met 1 graden per 2 dagen uw cv installatie opstookt wanneer u net een nieuwbouwhuis heeft gekocht. 

Ten slotte worden de wanden van een nieuwbouwwoning vaak behangklaar opgeleverd en de plafonds worden gespoten met spackspuitwerk. U kunt er dan dus voor kiezen om geen risico’s te nemen en uw wanden te behangen.

Renovliesbehang op glasvezel basis is dan een goede optie. Dit kan namelijk vrijwel naadloos worden aangebracht, scheurt bijna nooit en is over te sausen. Renovliesbehang zorgt voor een afwerking die vergelijkbaar is met het stucen van wanden, maar het eindresultaat zal nooit zo strak worden als met stucwerk. Er kunnen plooien in de hoeken ontstaan en scheuren zijn niet te herstellen. Wanneer u voor het strakste resultaat wilt gaan, kunt u dus het best kiezen voor stucwerk. 

Voordelen nieuwbouwwoning stucen 

Tegenwoordig is het bouwmateriaal flexibeler, waardoor een nieuwbouwhuis minimaal nog minimaal beweegt. Ook zijn de stucmaterialen een stuk elastischer.  De kans op scheurtjes is hierdoor enorm afgenomen.

Al is de kans op scheurtjes aanwezig, het staat niet vast dat uw stucwerk wordt beschadigd door de werking van het huis. Op het moment dat er toch scheurtjes ontstaan, kunnen deze altijd worden hersteld.

Wij raden hierbij wel aan om te kiezen voor glad stucwerk. Glad pleisterwerk is namelijk gemakkelijker te corrigeren dan stucwerk met een structuur. Het is de enige afwerking die altijd onzichtbaar kan worden hersteld indien er toch een scheur of beschadiging optreedt.

Wanneer u de wanden van uw nieuwbouwwoning wilt laten stucen, dan zijn de kosten over het algemeen te overzien. Dit komt doordat de muren vaak van beton zijn en relatief vlak worden geplaatst. Hierdoor kan een dunner laagje stucwerk worden aangebracht dan bij oudere huizen.

Glad stucwerk is bovendien een goede investering voor uw huis. Het zorgt voor een moderne en frisse uitstraling en de ruimtes lijken optisch groter.

Onze klantervaringen 

Wij zijn in staat uw gehele woning af te werken, waardoor u één aanspreekpunt heeft en een duidelijke planning. Door onze jarenlange ervaring en het gebruik van topproducten, kunnen wij het beste resultaat voor uw nieuwbouwwoning garanderen. 

Onze klanten geven ons dan ook een 9.5, en daar zijn we trots op! Lees hier al onze klantervaringen

Checklist & 7 tips - Uwstukadoors

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen?

Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Kosten voor het stucen van nieuwbouw

  De kosten voor het aanbrengen van stucwerk zijn afhankelijk van verschillende zaken. Denk bijvoorbeeld aan het soort stucwerk dat wordt aangebracht, behangklaar stucwerk of sausklaar stucwerk, het totale oppervlakte en de huidige staat van de ondergrond. 

  Bent u benieuwd naar de kosten voor het stucen van uw wanden? Vraag hier vrijblijvend een prijsindicatie aan en ontvang deze binnen enkele minuten in uw mailbox. U kunt ook een afspraak maken voor een bezoek aan onze showroom waar u het werk van onze stukadoors in Deventer in het echt kan bewonderen. 

   

  Bereken hier uw prijsindicatie

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Ontvang persoonlijk advies van Uwstukadoors.nl

  Wij kunnen meer!

  Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors