Wanden stucen

Zijn uw muren toe aan een nieuwe schitterende uitstraling, of heeft u net een nieuwbouwwoning gekocht waarvan de wandafwerking nog niet is gedaan? Wij leveren voor elk huis perfect stucwerk voor al uw muren. Heeft u speciale wensen of een lastige planning? Onze adviseur denkt graag met u mee!

Bij Uwstukadoors.nl rekent u op:

 • De beste materialen
 • Snelle communicatie
 • Flexibel in de planning

Wilt u meer informatie over wanden stucen? Scroll dan naar beneden.

Direct advies ontvangen

Wij helpen u graag verder.
Prijsindicatie
 • Prijsindicatie direct in de mail
 • Advies volledig op maat
 • Telefonisch of digitaal advies
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Zo kunt u kiezen tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk, en kan het worden gebruikt als onderlaag voor het behangen of sausen van wanden, maar het kan ook meteen in de gewenste kleur worden aangebracht. Wanneer u een speelse afwerking wilt, kunt u kiezen voor verschillende soorten structuren. Glad stucwerk is tegenwoordig echter populairder en tevens onze specialisatie. U kunt voor glad stucwerk kiezen wanneer u op zoek bent naar een frisse en moderne uitstraling van uw woning. 

Wanden nieuwbouwwoning laten stucen

Wanneer uw nieuwbouwwoning net is opgeleverd, dan zijn de muren vaak behangklaar en de plafonds gespoten met spackspuitwerk. U kunt er dan natuurlijk voor kiezen om behang aan te brengen op de muren, maar u kunt ook kiezen voor stucwerk. Er zijn hierbij wel een aantal zaken waar u over na moet denken. 

Doordat een nieuwbouwwoning de eerste vijf jaar nog moet uitwerken en zijn fundering moet vinden, kan het zijn dat er krimpscheuren optreden. Ook vocht in nieuwbouwwoningen kan een oorzaak zijn van krimpscheuren. 

Nu hoeft u gelukkig geen vijf jaar te wachten met het stucen van uw woning, omdat er scheurtjes in uw muren kunnen komen. Door speciale technieken van tegenwoordig kunnen ook nieuwbouwhuizen meteen worden voorzien van stucwerk. Wij raden wel aan om de wanden glad te laten stucen in verband met scheurtjes. 

Wanneer er namelijk toch scheurtjes in uw wanden optreden, dan kunnen deze gemakkelijk worden hersteld wanneer glad stucwerk is aangebracht. Bij structuurwanden is het herstellen veel moeilijker en blijft u altijd littekens zien. 

De kosten van wanden stucen

De kosten voor het aanbrengen van stucwerk zijn afhankelijk van verschillende zaken. Denk bijvoorbeeld aan het soort stucwerk dat wordt aangebracht, het totale oppervlakte en de huidige staat van de ondergrond. 

Wanneer u de wanden van uw nieuwbouwwoning wilt laten stucen, dan zijn de kosten over het algemeen te overzien. Dit komt doordat de muren vaak van beton zijn en relatief vlak worden geplaatst. Hierdoor kan een dunner laagje stucwerk worden aangebracht dan bij oudere huizen. 

Bent u benieuwd naar de kosten voor het stucen van uw wanden? Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan en ontvang deze binnen enkele minuten in uw mailbox. Wilt u het werk van onze stukadoors in Deventer in het echt bewonderen? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. 

Checklist & 7 tips - Uwstukadoors

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen?

Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Heeft u nog vragen?

  Twijfelt u nog over het type wandafwerking dat u zou willen in uw woning? Of heeft u nog vragen waarmee we u kunnen helpen? Neem dan gerust contact met ons op.

  Contact opnemen

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Ontvang persoonlijk advies van Uwstukadoors.nl

  Wij kunnen meer!

  Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors