Glad stucwerk

Glad stucwerk is tegenwoordig de populairste afwerkingsmethode voor wanden en plafonds. Door de strakke afwerking krijgt uw huis een moderne en frisse uitstraling. De ruimtes lijken optisch groter en de lichtinval zal mooier zijn. Het is dus een goede investering voor uw huis en gaat bovendien lang mee. 

Direct advies ontvangen

Wij helpen u graag verder.
Prijsindicatie
 • Prijsindicatie direct in de mail
 • Advies volledig op maat
 • Telefonisch of digitaal advies
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Glad stucwerk voor nieuwbouw

Wanneer u een nieuwbouwhuis heeft gekocht, dan wilt u dat natuurlijk ook graag zo modern mogelijk afwerken. Het nadeel van stucwerk in een nieuwbouwwoning is dat het huis de eerste vijf jaar nog moet uitwerken en zijn fundering moet vinden. Dit kan ervoor zorgen dat er scheurtjes in de muren en plafonds optreden. Ook vocht is een oorzaak van krimpscheuren in nieuwbouwwoningen. 

Tegenwoordig hoeft u gelukkig geen vijf jaar meer te wachten voor u uw huis gaat stucen. Er zijn namelijk speciale technieken die een stukadoor gebruikt die ervoor zorgen dat ook nieuwbouwhuizen meteen van stucwerk kunnen worden voorzien. Denk daarbij aan flexibele bouwmaterialen en elastische stucmaterialen, waardoor de kans op scheurtjes de laatste jaren enorm is afgenomen.

Wij raden wel aan om de wanden van uw nieuwbouwwoningen glad te laten stucen in verband met scheurtjes. Wanneer er namelijk toch scheurtjes in uw wanden optreden, dan kunnen deze gemakkelijk worden hersteld. Bij structuurwanden is het herstellen veel moeilijker en blijft u altijd littekens zien. 

De prijs van glad stucwerk

De kosten voor het aanbrengen van glad stucwerk zijn afhankelijk het totale oppervlakte, de huidige staat van de ondergrond en of u voor behangklaar stucen of sausklaar stucen kiest. Wanneer u een nieuwbouwwoning wilt laten stucen, is dit goedkoper dan wanneer u bijvoorbeeld een huis renoveert. 

Dit komt doordat de muren van een nieuwbouwwoning vaak van beton zijn en vlak worden geplaatst, waardoor een dunner laagje stucwerk al voldoende is. Oudere huizen zijn daarentegen vaak al iets weggezakt en hebben beschadigingen op de wanden en plafonds. Er moet dan een dikkere laag stucwerk worden aangebracht om een egaal resultaat te verzekeren. 

Bent u benieuwd naar de kosten voor het stucen van uw wanden? Vraag hier vrijblijvend een prijsindicatie aan en ontvang deze binnen enkele minuten in uw mailbox. Wilt u liever eerst het werk van onze stukadoors in Deventer in het echt bewonderen? Maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom! 

Checklist & 7 tips - Uwstukadoors

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen?

Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Ontvang persoonlijk advies van Uwstukadoors.nl

  Wij kunnen meer!

  Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors