Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

U heeft net uw muren laten stucen, maar toch voelt de woning niet aan als één geheel. Dat komt omdat het plafond niet gestuct is. Want naast de muren is het ook essentieel dat u uw plafond laat stucen. Alleen dan wordt uw woning een mooi eenheid. 

Benieuwd naar uw investering voor het stucen van het plafond? Ontvang vrijblijvend een prijsindicatie speciaal voor u op maat.

Plafond stucen 2 uwstucadoors

Hoe moet je een plafond stucen?

Voordat het stucen begint, komt er eerst een voorbereiding. Denk daarbij aan het afplakken van de muren, stroom uitschakelen, het plafond stofvrij maken en de stuc zelf aanmaken. Bij het aanmaken van de stuc is het belangrijk dat u bijvoorbeeld de goede dikte heeft.  

Vervolgens wordt de stuc aangebracht op het raapbord met de troffel en wordt aangebracht op het plafond. Smeer het stuc in één vloeiende beweging over het plafond en hou het tempo constant. Wanneer het stuc is aangebracht komt het reien aan bod. Met een afrijlat maakt u de aangebrachte stuc egaal en houdt de stuclaag overal even dik. Daarna komt het messen, sponzen en tenslotte het pleisteren. Let u op dat alle onderdelen correct gedaan moet worden. Zelfs de kleinste fouten ziet u terug in uw plafond.

Zoals u leest zijn er veel werkzaamheden die bij het stucen komen kijken. Vergeet niet dat u tijdens deze werkzaamheden constant boven uw hoofd werkt. Laat daarom het stucwerk door een professional doen. Zodat u gegarandeerd een mooi plafond krijgt. 

Waarom moet je een plafond stucen?

De voornaamste reden is om te stucen is om het plafond mooi glad te maken. Dit maakt het behangen en schilderen veel makkelijker en het oogt veel mooier. Daarbij is een stuclaag ook veiliger, omdat het brandvertragend is.

Hoelang duurt het stucen van een plafond?

Dat stucen lang duurt weten we allemaal. Alleen de exacte tijd dat het stucen droogt, is per situatie weer anders. Want het gaat niet alleen om de voorbereiding en het stucen zelf. Nee, ook de droogtijd moet u erbij rekenen. Daarom kan het gehele proces rond de drie weken duren. 

Plafond stucen

De voordelen van een stukadoor

Wanneer u het stucen uitbesteed aan een professional brengt dat veel voordelen met zich mee. Ten eerste werkt een stukadoor sneller, maakt die minder fouten en een stukadoor kan meerdere werkzaamheden uitvoeren. Daarbij zorgt een stukadoor voor een strakke afwerking die in lijn is met de rest van uw woning. Ook geeft het inhuren van een stukadoor u garantie voor een mooie afwerking, gebruikt hij de juiste gereedschappen en heeft die een oplossing voor elke situatie.

Daarbij moet een stukadoor bij het stucen van een plafond de gehele tijd boven het hoofd werken. En wanneer daarbij moet de stukadoor constant en correct blijven werken. Gebeurt dat niet? Dan krijgt u niet het gewenst resultaat op uw plafond.

plafond stucen uwstucadoors 2

Neem zelf een kijkje!

Voor uw gemak zijn onze deskundige werknemers klaar om u passend advies te geven. Zo komt u samen met ons tot de juiste keuze. Daarbij ziet u in onze showroom hoe uw woning eruit ziet voordat wij onze werkzaamheden doen en nadat wij onze werkzaamheden gedaan hebben. Plan een afspraak om onze showroom te bezoeken. Hier doet u inspiratie op om de juiste afwerking van uw plafond te kiezen.

Gepubliceerd op 16-12-2021

Waarom bij Uwstukadoors.nl?

Eén aanspreekpunt

Wij zijn in staat uw complete woning af te werken, u heeft dus één aanspreekpunt en één duidelijke planning.

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de topproducten van Sigma Coatings en ProGold.

Duurzaamheid

Voorkom dat uw stukwerk na enkele jaren haar uitstraling verliest.

Onze diensten

Uwnieuwbouwwoning.nl is gespecialiseerd in de complete afwerking van nieuwbouwwoningen. Door diverse werkzaamheden, zoals het leggen van een PVC vloer, behangen en sauzen van wanden en stukadoren van de plafonds, door één partij te laten uitvoeren voorkomt u een hoop stress.

Met het vakkundige team van Uwglasvezelbehanger.nl staat elke opdracht garant voor 100% kwaliteit. Om de beste kwaliteit te kunnen leveren voor de afwerking van uw wanden werkt Uwglasvezelbehanger.nl samen met Sigma Coatings en ProGold.

Heeft u interesse in een PVC- of gietvloer? Dan is Vivafloors de beste keuze. Met de vloeren van dit merk is uwvloerafwerking.nl in staat om kwalitatief hoogwaardige, natuurechte vloeren te leveren.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Beoordeling door klanten: 9.1/10 - 51 beoordelingen